Ένα από τα κλασικά πιάτα του Μαρόκου. Αυτός ο συνδυασμός από ήπια καρυκευμένο κοτόπουλο, λεμόνι τουρσί και ελιές σερβίρεται συνήθως σε επίσημα δείπνα. Χρησιμοποιούμε πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι. Αν είναι πικρές, τις ζεματίζουμε σε βραστό νερό για 5 λεπτά πριν τις προσθέσουμε.

15' προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 15'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Σε ένα µεγάλο τηγάνι ζεσταίνουµε 2 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο και σοτάρουµε το κοτόπουλο για 6-8 λεπτά ή µέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Το αφαιρούµε µε τρυπητή κουτάλα και το βάζουµε σε ένα βαθύ ταψί.
  3. Ζεσταίνουµε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι, σε µέτρια φωτιά, και σοτάρουµε το κρεµµύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσει το κρεµµύδι. Προσθέτουµε τον ζωµό κοτόπουλου ή το νερό, το τζίντζερ, την κανέλα, τον κρόκο, τις ελιές, τα φύλλα δάφνης και τις λωρίδες λεµονιού. Ανακατεύουµε καλά και περιχύνουµε µε τη σάλτσα το κοτόπουλο στο ταψί. Ψήνουµε για 1-1½ ώρα ή µέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο, προσθέτοντας λίγο νερό ή ζωµό στο ταψί, αν χρειαστεί. Αλείφουµε το κοτόπουλο µε τα υγρά του ταψιού ενώ ψήνεται.
  4. Βγάζουµε το κοτόπουλο από το ταψί, το σκεπάζουµε µε αλουµινόχαρτο και το αφήνουµε να σταθεί. Μεταφέρουµε το περιεχόµενο του ταψιού σε ένα τηγάνι, προσθέτουµε τα συκωτάκια κοτόπουλου και µαγειρεύουµε σε µέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά ή µέχρι να λιώσουν τα συκωτάκια, να µειωθούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουµε τον ψιλοκοµµένο κόλιανδρο. Σερβίρουµε το κοτόπουλο µε τη σάλτσα.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT