Σε αυτό το αγαπηµένο πιάτο των Ισπανών µε την ξεχωριστή νοστιµιά, είναι η µπίρα που κάνει τη διαφορά, αφού το κοτόπουλο µαρινάρεται, µαζί µε µπαχαρικά, για ένα ολόκληρο βράδυ.

15' προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Αναµειγνύουµε σε µια µεγάλη λεκάνη την µπίρα, τη µουστάρδα, την πάπρικα, το µισό κρεµµύδι, το µισό σκόρδο και αλάτι. Προσθέτουµε το κοτόπουλο και ανακατεύουµε ώστε να καλυφθεί καλά. Σκεπάζουµε µε µεµβράνη και αφήνουµε στο ψυγείο µία νύχτα να µαριναριστούν.
  2. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C. Σε µια µεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε µέτρια φωτιά. Σοτάρουµε την πράσινη πιπεριά, το υπόλοιπο κρεµµύδι και το σκόρδο για 5 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσουν.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουµε το κοτόπουλο, την ντοµάτα και τη µαρινάδα, προσθέτουµε αλατοπίπερο και ανακατεύουµε για 5 λεπτά, µέχρι να αναµειχθούν τα αρώµατα. Μεταφέρουµε το όλον σε βαθύ ταψί ή γάστρα. Ψήνουµε ξεσκέπαστο στον φούρνο για 50-60 λεπτά ή µέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών