Στη συνταγή η σεφ χρησιμοποιεί και καυτερό μπούκοβο, αλλά, αν δεν μας αρέσουν τα καυτερά, απλώς το παραλείπουμε.

15' προετοιμασία
1 ώρα και 5' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στη λειτουργία του αέρα.
  3. Αδειάζουμε το κοτόπουλο μαζί με το λάδι σε γάστρα, βάζουμε γύρω γύρω τις πατάτες και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο.
  4. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το σκόρδο με το μπούκοβο, το κρασί, τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
  5. Περιχύνουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες, κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.
  6. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και να γίνουν οι πατάτες.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών