Ένα ήπιο πιάτο που προέρχεται από τη βόρεια Ινδία. Λόγω της διακριτικής γεύσης του, είναι κατάλληλο για να σερβίρεται σε κάθε περίσταση. Ο συνδυασμός από ντομάτα, τζίντζερ και μπαχαρικά προσθέτει γεύση, ενώ το γιαούρτι εμπλουτίζει τη σάλτσα.

20' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε ένα µπολ αναµειγνύουµε το κύµινο, τον κόλιανδρο, το γκαράµ µασάλα και τον κουρκουµά και τα τρίβουµε πάνω στο κοτόπουλο.
  2. Βάζουµε το µισό κρεµµύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και την κοµµένη ντοµάτα σε έναν πολυκόφτη και ανακατεύουµε µέχρι να γίνουν ένας λείος πολτός.
  3. Ζεσταίνουµε το λάδι σε µια κατσαρόλα ή σε ένα µεγάλο τηγάνι, σε χαµηλή φωτιά και προσθέτουµε το υπόλοιπο κρεµµύδι, τα γαρίφαλα, το κάρδαµο, την κανέλα και τα φύλλα κάρι (αν βάλουµε). Σοτάρουµε για 2-3 λεπτά ή µέχρι να ροδίσει το κρεµµύδι. Προσθέτουµε τον πολτό της ντοµάτας και του κρεµµυδιού και ανακατεύουµε για 5 λεπτά. Αλατίζουµε και προσθέτουµε ανακατεύοντας το καρυκευµένο κοτόπουλο και το γιαούρτι, και τα αφήνουµε να πάρουν βράση.
  4. Χαµηλώνουµε τη φωτιά, σκεπάζουµε και αφήνουµε το φαγητό να σιγοβράσει για 50 λεπτά ή µέχρι να διαχωριστεί το λάδι από τη σάλτσα. Ανακατεύουµε απαλά τα υλικά ανά διαστήµατα  ή καλύτερα σείουµε την κατσαρόλα για να µην κολλήσει το κοτόπουλο. Αν η σάλτσα δεν έχει δέσει, αφήνουµε το φαγητό να σιγοβράσει για λίγα λεπτά χωρίς το καπάκι. Αλατίζουµε όσο θέλουµε και σερβίρουµε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών