Ένα ήπιο πιάτο που προέρχεται από τη βόρεια Ινδία. Λόγω της διακριτικής γεύσης του, είναι κατάλληλο για να σερβίρεται σε κάθε περίσταση. Ο συνδυασμός από ντομάτα, τζίντζερ και μπαχαρικά προσθέτει γεύση, ενώ το γιαούρτι εμπλουτίζει τη σάλτσα.
20'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Σε ένα µπολ αναµειγνύουµε το κύµινο, τον κόλιανδρο, το γκαράµ µασάλα και τον κουρκουµά και τα τρίβουµε πάνω στο κοτόπουλο.
- Βάζουµε το µισό κρεµµύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και την κοµµένη ντοµάτα σε έναν πολυκόφτη και ανακατεύουµε µέχρι να γίνουν ένας λείος πολτός.
- Ζεσταίνουµε το λάδι σε µια κατσαρόλα ή σε ένα µεγάλο τηγάνι, σε χαµηλή φωτιά και προσθέτουµε το υπόλοιπο κρεµµύδι, τα γαρίφαλα, το κάρδαµο, την κανέλα και τα φύλλα κάρι (αν βάλουµε). Σοτάρουµε για 2-3 λεπτά ή µέχρι να ροδίσει το κρεµµύδι. Προσθέτουµε τον πολτό της ντοµάτας και του κρεµµυδιού και ανακατεύουµε για 5 λεπτά. Αλατίζουµε και προσθέτουµε ανακατεύοντας το καρυκευµένο κοτόπουλο και το γιαούρτι, και τα αφήνουµε να πάρουν βράση.
- Χαµηλώνουµε τη φωτιά, σκεπάζουµε και αφήνουµε το φαγητό να σιγοβράσει για 50 λεπτά ή µέχρι να διαχωριστεί το λάδι από τη σάλτσα. Ανακατεύουµε απαλά τα υλικά ανά διαστήµατα ή καλύτερα σείουµε την κατσαρόλα για να µην κολλήσει το κοτόπουλο. Αν η σάλτσα δεν έχει δέσει, αφήνουµε το φαγητό να σιγοβράσει για λίγα λεπτά χωρίς το καπάκι. Αλατίζουµε όσο θέλουµε και σερβίρουµε.