20' προετοιμασία
1 ώρα και 20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 4 -5 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 3 – 4 λεπτά.
  3. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για 2 – 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τη ντομάτα, τα φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι και το νερό.
  4. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
  5. Προσθέτουμε τον τραχανά και σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να γίνει ο τραχανάς.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.
  7. Ρίχνουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών