20' προετοιμασία
1 ώρα και 20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 4 -5 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 3 – 4 λεπτά.
  3. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για 2 – 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τη ντομάτα, τα φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι και το νερό.
  4. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
  5. Προσθέτουμε τον τραχανά και σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να γίνει ο τραχανάς.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.
  7. Ρίχνουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών