Σε αυτό το νόστιμο πιάτο από το Μουμπάι (Βομβάη), η χρήση των αποξηραμένων βερίκοκων, της ζάχαρης και του ξιδιού δίνει μια γλυκόξινη γεύση. Τα στικ πατάτας είναι μια ασυνήθιστη γαρνιτούρα και η τραγανή υφή τους συμπληρώνει και αναδεικνύει τη συνταγή.

30' προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τα στικ πατάτας

Διαδικασία

  1. Ζεσταίνουµε σε µέτρια φωτιά το λάδι σε µια ρηχή κατσαρόλα. Σοτάρουµε το κρεµµύδι για 2-3 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσει και να αρχίσει να ροδίζει. Προσθέτουµε ανακατεύοντας το σκόρδο, το τζίντζερ, τα τσίλι και το γκαράµ µασάλα και το κοτόπουλο. Ανακατεύουµε και ροδίζουµε το κοτόπουλο για 5 λεπτά, προσέχοντας να µην καεί το κρεµµύδι. Προσθέτουµε τον πελτέ ντοµάτας, αλάτι και 250 ml νερό. Αφήνουµε να πάρουν βράση, χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε για 30 λεπτά. Προσθέτουµε το ξίδι, τη ζάχαρη και τα βερίκοκα, σκεπάζουµε και σιγοβράζουµε για 15 λεπτά.
  2. Για να φτιάξουµε τα στικ πατάτας, ανακατεύουµε την πατάτα, το αλάτι και 1,5 λίτρο νερό σε ένα µεγάλο µπολ. Στύβουµε χούφτες-χούφτες την πατάτα και στη συνέχεια τη στεγνώνουµε σε µια πετσέτα. Γεµίζουµε κατά το ένα τρίτο µε λάδι ένα βαθύ τηγάνι ή µια βαθιά κατσαρόλα και το ζεσταίνουµε σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουµε µια µικρή χούφτα πατάτες. Τηγανίζουµε µέχρι να χρυσίσουν και να γίνουν τραγανές και στη συνέχεια τις στραγγίζουµε σε απορροφητικό χαρτί. Τηγανίζουµε όλη την ποσότητα µε τον ίδιο τρόπο.
  3. Σερβίρουµε το κοτόπουλο, προσθέτοντας από πάνω τα στικ πατάτας.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT