Το κοτόπουλο με βούτυρο είναι ένα πιάτο της κουζίνας των Μογγόλων με πολλές παραλλαγές. Το ρύζι αποτελεί ιδανικό συμπλήρωμα και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ψωμάκια roti ή naan για να μαζέψουμε τους πεντανόστιμους χυμούς.

20' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Αναµειγνύουµε, µε πολυκόφτη ή µε γουδί και γουδοχέρι, το τζίντζερ και το σκόρδο έως ότου γίνουν πολτός ή εναλλακτικά κοπανίζουµε το σκόρδο, ψιλοκόβουµε το τζίντζερ και τα ανακατεύουµε. Τρίβουµε τα αµύγδαλα σε πολυκόφτη ή τα ψιλοκόβουµε µε µαχαίρι. Βάζουµε τον πολτό και τα αµύγδαλα σε ένα µπολ µαζί µε το γιαούρτι, το τσίλι, τα γαρίφαλα, την κανέλα, το γκαράµ µασάλα, τις κάψες του κάρδαµου, την ντοµάτα και το αλάτι, και τα αναµειγνύουµε µε ένα πιρούνι. Προσθέτουµε τα κοµµάτια του κοτόπουλου και ανακατεύουµε για να καλυφθούν εντελώς. Σκεπάζουµε και αφήνουµε να µαριναριστούν στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή όλο το βράδυ.
  2. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C. Ζεσταίνουµε το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι, προσθέτουµε το κρεµµύδι και σοτάρουµε για 2-3 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσει και να ροδίσει.
  3. Προσθέτουµε το µείγµα µε το κοτόπουλο και σοτάρουµε για 2 λεπτά. Ρίχνουµε και τον φρέσκο κόλιανδρο ή µαϊντανό. Βάζουµε το µείγµα σε ένα ρηχό ταψί, ρίχνουµε την κρέµα και ανακατεύουµε.
  4. Ψήνουµε για 1 ώρα. Αν το επάνω µέρος ροδίσει πολύ γρήγορα κατά τη διάρκεια του ψησίµατος, σκεπάζουµε µε ένα κοµµάτι αλουµινόχαρτο. Το αφήνουµε να σταθεί για 10 λεπτά πριν το σερβίρουµε. Συνοδεύουµε µε ρύζι µπασµάτι.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT