30' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C. 
  2. Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
  3. Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο, τον χυμό λεμονιού, αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Το γυρνάμε από όλες τις πλευρές να λαδωθεί καλά και το βγάζουμε.
  4. Στο ίδιο μπολ ρίχνουμε το πράσο, τα καρότα, τη σελινόριζα, τις πατάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κυδώνι και ανακατεύουμε να λαδωθούν καλά. 
  5. Ανοίγουμε καλά το στόμιο της σακούλας και βάζουμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά, κλείνουμε τη σακούλα και ανοίγουμε μια τρυπούλα στο επάνω μέρος της.
  6. Βάζουμε τη σακούλα σε ένα ταψί και ψήνουμε για περίπου 55-60 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και να γίνει.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών