Ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πιάτα της ινδικής κουζίνας, που σερβίρεται σε ινδικά εστιατόρια σε όλο τον κόσμο. Το μυστικό είναι βέβαια στο μείγμα μπαχαρικών της μαρινάδας.

30' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 2-3

Για τη μαρινάδα

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Για τη µαρινάδα, ανακατεύουµε τα υλικά σε έναν πολυκόφτη µέχρι να γίνουν ένας λείος πολτός και αλατίζουµε.
  2. Βάζουµε τους κύβους του κοτόπουλου σε ένα µπολ µε τη µαρινάδα και ανακατεύουµε καλά. Σκεπάζουµε και τους αφήνουµε να µαριναριστούν όλο το βράδυ στο ψυγείο.
  3. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200°C. Περνάµε το κοτόπουλο σε τέσσερα µεταλλικά σουβλάκια. Λαδώνουµε ελαφρώς τη σχάρα του φούρνου και την τοποθετούµε στην ψηλότερη θέση. Από κάτω στε-ρεώνουµε ένα ταψί, ώστε να πέφτουν µέσα τα υγρά του ψησίµατος και να µη λερώσουµε το φούρνο. Βάζουµε τα σουβλάκια στη σχάρα και ψήνουµε για 15-20 λεπτά ή µέχρι να ψηθεί τελείως το κοτόπουλο και να ροδίσει στις άκρες.
  4. Ζεσταίνουµε το λάδι σε ένα τηγάνι ή µια κατσαρόλα σε χαµηλή φωτιά. Προσθέτουµε το κρεµµύδι και τις κάψες του κάρδαµου και σοτάρουµε για 3-4 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσει το κρεµµύδι και να αρχίσει να ροδίζει. Προσθέτουµε το γιαούρτι στην κατσαρόλα και µαγειρεύουµε για 1 λεπτό. Προσθέτουµε την ντοµάτα και µαγειρεύουµε για λίγα λεπτά µέχρι να πήξει το µείγµα.
  5. Προσθέτουµε την κανέλα, το γκαράµ µασάλα, το τσίλι και τη ζάχαρη στην κατσαρόλα, και µαγειρεύουµε για 1 λεπτό. Προσθέτουµε ανακατεύοντας την κρέµα γάλακτος και τα αµύγδαλα, και στη συνέχεια τα ψηµένα κοµµάτια κοτόπουλο tikka. Τα αφήνουµε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά ή µέχρι να αναµειχθεί το κοτόπουλο µε τα υπόλοιπα υλικά. Γαρνίρουµε µε τα φύλλα κόλιανδρου ή µαϊντανού και σερβίρουµε.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών