Το κρέας μπορεί να είναι αρνί, χοιρινό ή κοτόπουλο – το τελευταίο είναι το πιο δημοφιλές tikka στην Ινδία. Μετά το μαρινάρισμα, περνιέται σε σούβλα και ψήνεται στο ταντούρι, τον κεραμικό κωνικό φούρνο. Εμείς, θα το ψήσουμε στο γκριλ.

20' προετοιμασία
20' Ψήσιμο
24 ώρες αναμονή
Σύνολο: 24 ώρες και 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη μαρινάδα

Διαδικασία

  1. Σε φαρδύ και ευρύχωρο μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της μαρινάδας.
  2. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε με τα χέρια, μέχρι τα κομμάτια να καλυφθούν πλήρως από το μείγμα.
  3. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες, να μαριναριστεί.
  4. Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μέτρια θερμοκρασία. Βγάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου από το ψυγείο και, χωρίς να τα σκουπίσουμε, τα περνάμε σε 4 μακριά σουβλάκια, κατά προτίμηση μεταλλικά.
  5. Ψήνουμε σε ελαφρώς λαδωμένο ή βουτυρωμένο ταψί για περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντας τακτικά τις σούβλες, και ελέγχουμε αν είναι ψημένα κόβοντας ένα κομμάτι κοτόπουλο στη μέση: δεν πρέπει να υπάρχει το παραμικρό κοκκινωπό σημείο, αλλιώς ψήνουμε για λίγο ακόμα.
  6. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και, κατά προτίμηση, σε μαντεμένιες πλάκες ή πιάτα, τα οποία έχουμε βάλει επίσης να ζεσταθούν καλά στον φούρνο για μερικά λεπτά.
  7. Συνοδεύουμε με σαλάτα της αρεσκείας μας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 162.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών