20'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: για 50 - 60 κομμάτιαΔιαδικασία
- Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
- Χτυπάμε στο μίξερ, με το φτερό, τη μαργαρίνη, το λάδι και τη ζάχαρη.
- Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό και τα ρίχνουμε στο μείγμα, χτυπώντας για ακόμη 1 λεπτό.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε λίγο-λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι. Όταν έχουμε μια ομοιογενή ζύμη, σταματάμε το μίξερ.
- Την πλάθουμε σε μπαστούνια διαμέτρου περίπου 4 εκ.
- Τυλίγουμε με άλλη μεμβράνη κάθε μπαστούνι και τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
- Μετά, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και στρώνουμε με λαδόκολλα μια λαμαρίνα.
- Αδειάζουμε την ανθρακούχα σόδα σε ένα μπολ.
- Βγάζουμε τα μπαστούνια από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη και τα κόβουμε φέτες πάχους περίπου 1 εκ.
- Βουτάμε ένα-ένα τα κουλουράκια στη σόδα και τα ακουμπάμε στη λαμαρίνα.
- Τα ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.