20' μαγείρεμα
Σύνολο: 20 λεπτά

Υλικά

Διαδικασία

  1. Χτυπάτε στο μίξερ στη μεσαία ταχύτητα με το φτερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το μέλι, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού για ένα λεπτό και μετά συνεχίζετε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Παράλληλα σε ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα χειρός το αυγό, τους κρόκους και το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα προσθέτετε σιγά σιγά στο μπολ του μίξερ συνεχίζοντας το χτύπημα στη χαμηλή ταχύτητα για ένα λεπτό. Προσθέτετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις και το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ ανακατεύοντας με το χέρι μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη.
  3. Χωρίζετε τη ζύμη στη μέση, στη μισή προσθέτετε το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ, κοσκινισμένο και ανακατεύετε με το χέρι μέχρι να γίνει ομοιογενής. Αφήνετε τις ζύμες σκεπασμένες στο ψυγείο για μια ώρα.
  4. Πλάθετε λεπτά κορδόνια και από τις 2 ζύμες και σχηματίζετε δίχρωμες πλεξούδες τις οποίες κλείνετε σε κουλουράκια ή τις αφήνετε σε μπαστούνια κόβοντας τις άκρες για να τελειώνουν ομοιόμορφα. Βάζετε τα κουλουράκια σε βουτυρωμένο ταψί, τα αλείφετε με αυγό, και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180°C στον αέρα για 20 λεπτά περίπου.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών