Χειμωνιάτικα υλικά παντρεύονται σε ένα πιάτο που σηκώνει… γιορτινή περίσταση.

25' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Ζεσταίνουμε τα 60 ml από το μετρημένο ελαιόλαδο σε μια φαρδιά, ευρύχωρη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλευρώνουμε τις μερίδες του κουνελιού, τις τινάζουμε να πέσει το περιττό αλεύρι και τις σοτάρουμε στο καυτό λάδι για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν καλά. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μεγάλο πιάτο και προσθέτουμε στο σκεύος όλα τα λαχανικά εκτός από τα κρεμμυδάκια του στιφάδου. Τα σοτάρουμε, ανακατεύοντας, για 3-4 λεπτά ίσα να μαραθούν λίγο.
  2. Επαναφέρουμε τα κομμάτια του κρέατος και μετά από 1 λεπτό σβήνουμε με το κρασί. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Μετά προσθέτουμε τη δάφνη και ζεστό νερό ή ζωμό τόσο ώστε να καλύψει το φαγητό κατά το ήμισυ. Μόλις κοχλάσει πάλι το υγρό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή.
  3. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν λίγο, για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς. Αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα και μεταφέρουμε τα κρεμμυδάκια στην κατσαρόλα. Σείουμε το σκεύος ώστε να μισοβυθιστούν ομοιόμορφα τα υλικά στο υγρό, σκεπάζουμε (αφήνοντας μια μικρή «χαραμάδα») και μαγειρεύουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να γίνει το φαγητό και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά. Σείουμε την κατσαρόλα πότε-πότε για να μην κολλήσει το φαγητό.
  4. Στο τέλος, ξεσκεπάζουμε, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα, δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε μέχρι να δέσει κάπως η σάλτσα. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο, προσθέτουμε το δεντρολίβανο, σείουμε το σκεύος και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί προτού το σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας.
  5. Συμβουλή: Αν κατά το μαγείρεμα σωθούν νωρίς τα υγρά, προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό. Αν πάλι, στο τέλος υπάρχει περίσσια υγρών στο σκεύος, σουρώνουμε τα στερεά υλικά και βράζουμε μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών