Ιδανικό για το καθημερινό τραπέζι, θα το αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι. Για αυτό το πολύχρωμο και πεντανόστιμο πιάτο χρησιμοποιούμε τα τραγανά και αυστηρά επιλεγμένα λαχανικά «ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ». Το κουσκουσάκι «ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ» βράζει εύκολα, χωρίς να χάνει το σχήμα και την μοναδική υφή του.

15' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 55 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 4 μερίδες

Για το κουσκούς

Διαδικασία

  1. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις ροδέλες κρεμμυδιού για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθούν ελαφρώς. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε για 7-8 λεπτά μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε αλατοπίπερο και τόσο ζεστό νερό ώστε σχεδόν να σκεπάσει τα υλικά και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να απορροφηθούν τα υγρά.
  2. Κουσκούς: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το καλαμπόκι και τον αρακά για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το κουσκούς και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να λαδωθεί καλά. Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 12-15 λεπτά μέχρι να γίνει το κουσκούς. Αν δούμε ότι σώνονται τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Όταν το σβήσουμε καλό είναι να έχει λίγο ζουμί.
  3. Σερβίρουμε το κουσκούς με το κοτόπουλο και πράσινη σαλάτα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών