Υλικά

Διαδικασία

  1. Σοτάρετε τα κρέατα, το μπέικον, τα κρεμμύδια και τα καρότα σε ελαιόλαδο.
  2. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά.
  3. Προσθέτετε λίγο νερό και σιγοβράζετε, έως ότου μαλακώσει το κρέας και εξατμιστούν όλα τα υγρά.
  4. Ετοιμάζετε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία, και την αναμιγνύετε με το κρέας και τη γραβιέρα.
  5. Λαδώνετε τα μισά φύλλα ένα-ένα με το ηλιέλαιο και τα τοποθετείτε σε ταψί διαμέτρου 26-28 εκατοστά, σταυρωτά.
  6. Ρίχνετε τη γέμιση και καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα, αφού τα λαδώσετε με το ηλιέλαιο ένα-ένα.
  7. Αλείφετε την πίτα με το αυγό, πασπαλίζετε με σουσάμι (προαιρετικά) και χαράζετε σε ρόμβους.
  8. Ψήνετε στους 180 ºC αέρα για 40 περίπου λεπτά.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών