15'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Βάζουμε τα καρότα σε μια μέτρια κατσαρόλα και προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτουμε όσο νερο χρειάζεται ώστε να σκεπάσει κατά 2 εκ. τα υλικά και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και βράζουμε με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν καλά τα καρότα. Τα στραγγίζουμε κρατώντας κατά μέρος το υγρό. Πετάμε το δεντρολίβανο.
- Βάζουμε την άδεια κατσαρόλα ξανά στη φωτιά και ζεσταίνουμε το λάδι. Μόλις κάψει ρίχνουμε το σκόρδο και τον κουρκουμά και σοτάρουμε για 1/2 λεπτό. Προσθέτουμε τα βρασμένα καρότα και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά. Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και λιώνουμε τα καρότα με το πρες πουρέ ή στο μύλο λαχανικών. Ξαναβάζουμε τον πουρέ στην κατσαρόλα και προσθέτουμε αλατοπίπερο, το ξύσμα και τη μαγιονέζα ανακατεύοντας. Αν ο πουρές είναι υδαρής τον στεγνώνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Αν είναι πολύ σφιχτός, τον «δουλεύουμε» πάνω στη φωτιά προσθέτοντας λίγο-λίγο από τα υγρό που κρατήσαμε.
- Σερβίρουμε τον πουρέ ζεστό.