Πίτσα με το αγαπημένο μας τυρί, την Φέτα Χωριό, σε μια εύκολη συνταγή που μας έρχεται από τον Βόλο και θα μας κάνει να λαχταρήσουμε.

30' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 8

Για τη ζύμη

Διαδικασία

  1. Σε μια λεκάνη διαλύουμε ένα μικρό κομματάκι μαγιάς σε λίγο χλιαρό νερό. Ρίχνουμε το γάλα χλιαρό, το Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία, το αλάτι και λίγο από το αλεύρι και ξεκινάμε να ζυμώνουμε, προσθέτοντας συνεχώς αλεύρι (όσο χρειαστεί) μέχρι η ζύμη μας να είναι ναι μεν απαλή αλλά και να ξεκολλάει από το χέρι μας. Μόλις είναι έτοιμη τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί.
  2. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τα βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε λίγο χοντρό αλάτι, το πιπέρι και το Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία και τα τρίβουμε με τα χέρια μας για να μαλακώσουν. Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό ταψί με ένα πινέλο, βάζουμε μέσα τη ζύμη και την ανοίγουμε με τα δάχτυλά μας ώστε να απλωθεί. Πάνω από τη ζύμη απλώνουμε με ένα κουτάλι ή μια σπάτουλα τον πελτέ ντομάτας, από πάνω βάζουμε τα κρεμμύδια και τη Φέτα Χωριό (ή το Χωριό Ελαφρύ) τριμμένη με το χέρι. Τέλος, βάζουμε τις ντομάτες κομμένες σε φέτες και αρωματίζουμε με το θυμάρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 50 λεπτά.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών