
30'
προετοιμασία
30' ψήσιμο
1 ώρα και 50'
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 50'
Υλικά
Μερίδες: 2 λαγάνεςΔιαδικασία
- Για τη λαγάνα με ηλιόσπορο, ανακατεύουμε σε ένα μπολ 1 κούπα από το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά μέχρι να διαλυθούν.
- Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές από το αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει για περίπου 20 λεπτά.
- Σε μια λεκάνη βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι.
- Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο του και ρίχνουμε εκεί μέσα το ταχίνι, το υπόλοιπο νερό και το μείγμα της μαγιάς.
- Αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια και μετά από λίγο προσθέτουμε το αλάτι.
- Ζυμώνουμε καλά για τουλάχιστον 15 λεπτά, μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας και να είναι ελαστική.
- Την πλάθουμε σε μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο, για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και τα ακουμπάμε σε μια μεγάλη λαδόκολλα.
- Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε οβάλ λαγάνα πάχους 1-1,5 εκ., απλώνοντάς το με τα χέρια μας ή χρησιμοποιώντας έναν πλάστη.
- Μεταφέρουμε τις λαγάνες μαζί με τη λαδόκολλα σε μια μεγάλη λαμαρίνα και τις αφήνουμε να φουσκώσουν για μισή ώρα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
- Αλείφουμε τις λαγάνες με το ζαχαρόνερο, κάνουμε βαθουλώματα στην επιφάνειά τους με τα δάχτυλά μας και πασπαλίζουμε με τον ηλιόσπορο.
- Ψήνουμε τη λαγάνα με ηλιόσπορο στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου μισή ώρα.