ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΗ λαγάνα του ΝτίνουΗ λαγάνα του Ντίνου
30' προετοιμασία
30' ψήσιμο
1 ώρα και 50' αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 50'

Υλικά

Μερίδες: 2 λαγάνες

Διαδικασία

  1. Για τη λαγάνα με ηλιόσπορο, ανακατεύουμε σε ένα μπολ 1 κούπα από το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά μέχρι να διαλυθούν.
  2. Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές από το αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει για περίπου 20 λεπτά.
  3. Σε μια λεκάνη βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι.
  4. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο του και ρίχνουμε εκεί μέσα το ταχίνι, το υπόλοιπο νερό και το μείγμα της μαγιάς.
  5. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια και μετά από λίγο προσθέτουμε το αλάτι.
  6. Ζυμώνουμε καλά για τουλάχιστον 15 λεπτά, μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας και να είναι ελαστική.
  7. Την πλάθουμε σε μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο, για τουλάχιστον 1 ώρα.
  8. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και τα ακουμπάμε σε μια μεγάλη λαδόκολλα.
  9. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε οβάλ λαγάνα πάχους 1-1,5 εκ., απλώνοντάς το με τα χέρια μας ή χρησιμοποιώντας έναν πλάστη.
  10. Μεταφέρουμε τις λαγάνες μαζί με τη λαδόκολλα σε μια μεγάλη λαμαρίνα και τις αφήνουμε να φουσκώσουν για μισή ώρα.
  11. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
  12. Αλείφουμε τις λαγάνες με το ζαχαρόνερο, κάνουμε βαθουλώματα στην επιφάνειά τους με τα δάχτυλά μας και πασπαλίζουμε με τον ηλιόσπορο.
  13. Ψήνουμε τη λαγάνα με ηλιόσπορο στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου μισή ώρα.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών