30'
προετοιμασία
1 ώρα και 20' μαγείρεμα
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 50'
Υλικά
Μερίδες: 1 ταψί 25 x 30 εκ.Διαδικασία
- Αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε για 1 ώρα σε χαρτί κουζίνας, να βγάλουν τα υγρά τους.
- Τις ξεπλένουμε και τις σκουπίζουμε καλά.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 2 εκ. ελαιόλαδο (από τον πάτο του σκεύους) σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε δόσεις, για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Για κάθε δόση ξαναρίχνουμε λάδι. Τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
- Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε μέτρια φωτιά τις ντομάτες με τα 30 ml λάδι, αλατοπίπερο και τη ρίγανη για 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά, τη μυζήθρα, το νερό και πιπέρι.
- Απλώνουμε 2-3 κουταλιές από το μείγμα στο ταψί και καλύπτουμε με μία στρώση λαζάνια.
- Απλώνουμε το 1/3 του μείγματος αυγού και στρώνουμε τις μισές μελιτζάνες, τον μισό βασιλικό, 1/3 από τα τριμμένα τυριά και 1/3 από τη σάλτσα ντομάτας.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
- Τέλος, βάζουμε άλλη μία στρώση λαζάνια, το υπόλοιπο μείγμα αυγών, τα υπόλοιπα τυριά και την υπόλοιπη ντομάτα.
- Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά, το ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.