10'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα ζυμαρικά με πέστο ρόκας, αρχικά βράζουμε τα λινγκουίνι σε άφθονο αλατισμένο νερό για όση ώρα λέει η συσκευασία τους.
- Στο μεταξύ, αφαιρούμε τα χοντρά κοτσάνια από τη ρόκα, την πλένουμε και τη στεγνώνουμε με πετσέτα ή με χαρτί κουζίνας.
- Βάζουμε στο μπλέντερ (ή στο μούλτι σε δόσεις) τη ρόκα, τα τυριά, τα αμύγδαλα, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Τα χτυπάμε να αρχίσουν να ψιλοκόβονται.
- Προσθέτουμε σιγά-σιγά ελαιόλαδο ώστε να βοηθήσουμε την πολτοποίηση και να προκύψει μια παχύρρευστη σάλτσα, το πέστο.
- Σουρώνουμε τα λινγκουίνι και τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε δύο γερές κουταλιές από το πέστο και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε τα ζυμαρικά και βάζουμε το υπόλοιπο πέστο σε μπολάκι για να προσθέσει όσο θέλει ο καθένας στη μερίδα του.
Μυστικά
- Όσο πέστο περισσέψει, το βάζουμε σε βαζάκι στο ψυγείο, καλυμμένο με λάδι για να μη χαλάσει.
- Αντί για αμύγδαλα, μπορούμε να βάλουμε κουκουνάρια. Επίσης, για έξτρα νοστιμιά μπορούμε να ροδίσουμε τους ξηρούς καρπούς σε ένα ταψάκι στο φούρνο για 10 λεπτά στους 160° C.
- Αντί για παρμεζάνα μπορούμε να βάλουμε μόνο κεφαλογραβιέρα ή άλλο κίτρινο σκληρό τυρί της αρεσκείας μας. Επίσης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο παρμεζάνα.