
10'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε λινγκουίνι με πέστο ρόκας, αρχικά βράζουμε τα λινγκουίνι, σε άφθονο αλατισμένο νερό για όση ώρα λέει η συσκευασία τους.
- Στο μεταξύ, αφαιρούμε τα χοντρά κοτσάνια από τη ρόκα, την πλένουμε και τη στεγνώνουμε με πετσέτα ή με χαρτί κουζίνας.
- Βάζουμε στο μπλέντερ (ή στο μούλτι σε δόσεις) τη ρόκα, τα τυριά, τα αμύγδαλα, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Τα χτυπάμε να αρχίσουν να ψιλοκόβονται.
- Προσθέτουμε σιγά-σιγά ελαιόλαδο ώστε να βοηθήσουμε την πολτοποίηση και να προκύψει μια παχύρρευστη σάλτσα, το πέστο.
- Σουρώνουμε τα λινγκουίνι και τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε 2 γερές κουταλιές από το πέστο και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε, τα λινγκουίνι με πέστο ρόκας, και βάζουμε το υπόλοιπο πέστο σε μπολάκι για να προσθέσει όσο θέλει ο καθένας στη μερίδα του.
Μυστικά
Όσο πέστο περισσέψει, το βάζουμε σε βαζάκι στο ψυγείο, καλυμμένο με λάδι για να μη χαλάσει. Αντί για αμύγδαλα, μπορούμε να βάλουμε κουκουνάρια. Επίσης, για έξτρα νοστιμιά μπορούμε να ροδίσουμε τους ξηρούς καρπούς σε ένα ταψάκι στο φούρνο για 10 λεπτά στους 160° C. Αντί για παρμεζάνα μπορούμε να βάλουμε μόνο κεφαλογραβιέρα ή άλλο κίτρινο σκληρό τυρί της αρεσκείας μας. Επίσης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο παρμεζάνα.