40' προετοιμασία
2 ώρες και 40' μαγείρεμα
Σύνολο: 3 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. ∆ένουµε σφιχτά τα ρεβύθια σε τουλπάνι.
  2. Βάζουµε 3 λίτρα νερό σε µια πολύ µεγάλη και βαθιά κατσαρόλα. Προσθέτουµε το κοτόπουλο, το µοσχάρι και το µπέικον και αφήνουµε να πάρουν βράση. Προσθέτουµε τα ρεβύθια, το χοιρινό ποδαράκι και το λουκάνικο, αφήνουµε να πάρει πάλι βράση και ρίχνουµε το κρεµµύδι, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι. Βράζουµε σε πολύ χαµηλή φωτιά µε την κατσαρόλα µισοκαπακωµένη, για 1½-2 ώρες (ξαφρίζουµε κάθε τόσο, εάν χρειάζεται) ή µέχρι να µαλακώσουν τα κρέατα. ∆εν πειράζει αν το λουκάνικο και το µπέικον παραβράσουν. Οι Ισπανοί τα χρησιµοποιούν κυρίως για να δώσουν γεύση.
  3. ∆ένουµε χαλαρά τα φασολάκια σε ένα τουλπάνι. Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνουµε 1 λίτρο νερό, το λάχανο, τα σέσκουλα, τις πατάτες, τα πράσα, τον κρόκο και 1 κουτ. γλυκού αλάτι και σιγοβράζουµε για 20 λεπτά. Προσθέτουµε τα φασολάκια και βράζουµε για άλλα 10 λεπτά σε χαµηλή φωτιά.  
  4. Στραγγίζουµε τα κρέατα και τα λαχανικά και βάζουµε τα υγρά τους µαζί σε µια µεγάλη κατσαρόλα. Τη βάζουµε να πάρει βράση, αλατίζουµε και ρίχνουµε τα νουντλς. Βράζουµε σύµφωνα µε τις οδηγίες της συσκευασίας και κρατάµε το υγρό όπου έβρασαν τα νουντλς.
  5. Λύνουµε από το τουλπάνι τα ρεβύθια και τα στοιβάζουµε στη µέση µιας µεγάλης πιατέλας. Πετάµε τις φέτες µπέικον και κόβουµε σε φέτες τα κρέατα και τα λουκάνικα. Τα βάζουµε σε οµάδες γύρω από τα ρεβύθια στη µία µεριά της πιατέλας. Από την άλλη µεριά, απλώνουµε τα λαχανικά σε οµάδες. Με µια κουτάλα περιχύνουµε µε λίγο από το ζουµί του ζυµαρικού το κρέας. Βάζουµε τα ζυµαρικά µε το ζουµί σε µια γαβάθα και σερβίρουµε αµέσως. Παραδοσιακά, τα δύο πιάτα σερβίρονται µαζί, αλλά τα νουντλς τρώγονται πρώτα.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT