
20'
προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Μερίδες: 10 τμχΓια τα αχλάδια
Για το κέικ
Διαδικασία
Αχλάδια
- Με ένα μυτερό μαχαίρι ανοίγουμε κατά μήκος τη βανίλια και παίρνουμε με τη λάμα τα σπόρια.
- Σε ένα τηγάνι βράζουμε 220 ml νερό, τα αχλάδια, το μέλι και τα σπόρια μαζί με το λοβό βανίλιας σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά από την ώρα που το μείγμα αρχίσει να κοχλάζει, μέχρι να μαλακώσουν και να γλυκάνουν τα αχλάδια.
- Τα βγάζουμε και τα κόβουμε σε κύβους.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι τη ζάχαρη και βράζουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να δέσει το σιρόπι.
- Αφήνουμε στην άκρη.
Κέικ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Xτυπάμε στο μίξερ με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο και τους σπόρους της βανίλιας με τη ζάχαρη για 5 - 6 λεπτά. Πρέπει να γίνουν σαν κρέμα.
- Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
- Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα αχλάδια.
- Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες θήκες μάφιν (ή σε χάρτινες) και ψήνουμε για 30 - 35 λεπτά, μέχρι να σφίξουν και να ψηθούν τα μάφιν.
- Αποσύρουμε και περιχύνουμε το κάθε μάφιν με 1 κουτ. σούπας από το σιρόπι αχλαδιών.