Ένα πολύ νόστιμο πιάτο για όσους δεν κάνουν δίαιτα ούτε το καλοκαίρι. Αν θέλουμε, μπορούμε να το κάνουμε ακόμα πιο γευστικό, αντικαθιστώντας το νερό στο οποίο βράζουν τα μακαρόνια με ζωμό κρέατος.

30' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 200° C. Βάζουμε τις φέτες μελιτζάνας σε μονή στρώση σε ένα ταψί, τις πασπαλίζουμε με το θυμάρι και τις ψήνουμε στο γκριλ στην πιο ψηλή θέση του φούρνου για 5 - 6 λεπτά, από την κάθε μεριά. Όταν είναι έτοιμες, τις βγάζουμε, τις κόβουμε στη μέση και τις αφήνουμε στην άκρη.
  2. Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Οταν είναι έτοιμα, κρατάμε 2 κουτάλες της σούπας από το νερό όπου βράζουν, τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε για 1 λεπτό τη μισή ποσότητα σκόρδου. Μετά προσθέτουμε τη μισή ποσότητα πολτοποιημένων ντοματών και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά. Όταν η σάλτσα αρχίσει να δένει και να στεγνώνει, προσθέτουμε το υπόλοιπο σκόρδο, το νερό των ζυμαρικών που κρατήσαμε και την αφήνουμε να σιγοβράζει. Όταν γίνουν τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε. Βάζουμε πάλι την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο.
  3. Όταν λιώσει, προσθέτουμε τη σάλτσα από το τηγάνι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα στραγγισμένα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε 1 - 2 φορές και ρίχνουμε την υπόλοιπη ντομάτα, τις μελιτζάνες, το μανούρι και πιπέρι. Ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό πάνω στη φωτιά, αποσύρουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών