15' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα λαχανικών

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον πολτό της ντομάτας να πάρει βράση, μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μείνει η σάλτσα χωρίς πολλά περιττά υγρά. Ιδανικά δεν προσθέτουμε καθόλου νερό, αλλά αν χρειαστεί, δηλ. αν κινδυνεύουν να κολλήσουν τα υλικά, προσθέτουμε ελάχιστο, ζεστό.
  2. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια για 1-2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που ορίζεται στη συσκευασία. 
  3. Τα σουρώνουμε και, μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη, τα ρίχνουμε μέσα σε αυτή. 
  4. Τα μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας, ώστε να αναμειχθούν με τη σάλτσα και να τη «ρουφήξουν». 
  5. Πασπαλίζουμε με τον δυόσμο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Μυστικά

Αν δεν νηστεύουμε, εμπλου­τί­ζου­με τη σάλτσα με 4-5 κου­ταλιές ελαιόλαδο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών