Μια ιδιαίτερη μακαρονάδα με βαθιά επίγευση, κατάλληλη για το ξεκίνημα της νέας εβδομάδας.

20' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
  2. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού (200 ml) από το νερό στο οποίο τα βράσαμε.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο με τα σέσκουλα, για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
  4. Ρίχνουμε το βούτυρο, το ροκφόρ, τα ζυμαρικά και το νερό που κρατήσαμε στην άκρη και ανακατεύουμε απαλά, να λιώσει το βούτυρο και να ανακατευτούν τα υλικά.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε το θυμάρι, την παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι (αλάτι δεν βάζουμε, διότι το ροκφόρ είναι αλμυρό), ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών