30' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
5' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Για την κρέμα

Διαδικασία

  1. Λαδώνουμε το ταψί. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τις πένες με τον αρακά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας των ζυμαρικών (δεν πειράζει αν «κρατάει» λίγο ο αρακάς). Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε στο ταψί.
  2. Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ή σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το λάδι και σοτάρουμε τα καρότα με το κρεμμύδι, τη μαραθόριζα και το μπέικον για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα των λαχανικών στα ζυμαρικά, προσθέτουμε το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Σκορπίζουμε πάνω στα ζυμαρικά τη γραβιέρα και το ανθότυρο έτσι ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια.

Κρέμα

  1. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το γάλα με το κορν φλάουρ, μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ. 
  2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε καλά τα ασπράδια με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν και τα ρίχνουμε στο γάλα, μαζί με αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο.
  3. Aνακατεύουμε να αναμειχθούν και να σχηματιστεί μια υδαρής κρέμα.
  4. Περιχύνουμε με την κρέμα την επιφάνεια του φαγητού, αφήνουμε να «τραβήξει» για 5 λεπτά και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού.

Συνταγές με Λαχανικά

Συνταγές με Μακαρόνια

Συνταγές με Τυρί

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών