Το μαύρο χαβιάρι, όπως το ονομάζουν στην Καστοριά, χρησιμοποιείται κυρίως σε σαλάτες. Μας το ετοίμασε η κ. Κατερίνα Παλεζίνα, η οποία μαζί με τον σύζυγό της Κυριάκο είναι φασολοπαραγωγοί στο χωριό Μελισσότοπος. Αν είναι νέας εσοδείας οι γίγαντες, δεν τους μουλιάζουν. Εμείς καλό είναι να τους μουσκέψουμε, γιατί δεν ξέρουμε πόσο φρέσκοι είναι αυτοί που θα αγοράσουμε.

20' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το ντρέσινγκ

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό βράζουμε σε μέτρια φωτιά τους γίγαντες μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 1½ ώρα, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Δεν βάζουμε αλάτι, γιατί τα όσπρια θα σκληρύνουν.
  3. Σουρώνουμε τους γίγαντες και τους ξεπλένουμε.
  4. Τους αδειάζουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  5. Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ, περιχύνουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών