Υλικά

Για το φύλλο:

Για τη γέμιση:

Διαδικασία

  1. Διαλύετε τη μαγιά σε 1/2 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό και προσθέτετε όλα τα υλικά για τη ζύμη. Ζυμώνετε και αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για 1 ώρα περίπου. Τη χωρίζετε σε 2 μέρη και ανοίγετε 2 τετράγωνα φύλλα 30x30 εκατοστά. Αλείφετε ένα μεγάλο ταψί (30x40 εκατοστά) με ελαιόλαδο και απλώνετε το ένα φύλλο. Τρίβετε τις μελιτζάνες και το ξερό κρεμμύδι και κόβετε σε κομματάκια τα φρέσκα κρεμμύδια, τις πιπεριές και το σκόρδο.
  2. Τσιγαρίζετε στο ελαιόλαδο όλα τα παραπάνω εκτός από τις μελιτζάνες. Σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε 1½ φλιτζάνι τσαγιού νερό και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε την τριμμένη μελιτζάνα και σιγοβράζετε μέχρι να εξατμισθούν όλα τα υγρά. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη φέτα, τα αυγά, τον άνηθο ψιλοκομμένο, το αλεύρι και τον δυόσμο και ανακατεύετε. Αν χρειάζεται προσθέτετε λίγο αλάτι και πιπέρι. Αδειάζετε το μίγμα πάνω από το φύλλο.
  3. Σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο, αλείφετε με ένα αυγό και ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών