Αν δεν βρούμε τρυφερή ρόκα στην αγορά, μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με αντράκλα.

20' προετοιμασία
Σύνολο: 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη ρόκα, τα κυβάκια (ή τις φέτες) ντομάτας, το κρεμμύδι και τις ελιές. Ανακατεύουμε απαλά και απλώνουμε το μείγμα σε μια φαρδιά πιατέλα.
  2. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε με ένα πιρούνι το λάδι και το ξίδι, νοστιμίζουμε με αλατοπίπερο και περιχύνουμε τη σαλάτα. Σερβίρουμε αμέσως.
  3. *Η ρούκα (ρόκα) φύεται σε αφθονία στα Επτάνησα και είναι ιδιαίτερα πιπεράτη. Τη σερβίρουν σε μια σαλάτα με κομιντόρια (ντομάτες), μπόλικο κρεμμύδι, ντόπιες ψιλολιές και κοκκινοπίπερο (καυτερή πάπρικα).

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών