Αν δεν βρούμε τρυφερή ρόκα στην αγορά, μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με αντράκλα.
20'
προετοιμασία
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη ρόκα, τα κυβάκια (ή τις φέτες) ντομάτας, το κρεμμύδι και τις ελιές. Ανακατεύουμε απαλά και απλώνουμε το μείγμα σε μια φαρδιά πιατέλα.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε με ένα πιρούνι το λάδι και το ξίδι, νοστιμίζουμε με αλατοπίπερο και περιχύνουμε τη σαλάτα. Σερβίρουμε αμέσως.
- *Η ρούκα (ρόκα) φύεται σε αφθονία στα Επτάνησα και είναι ιδιαίτερα πιπεράτη. Τη σερβίρουν σε μια σαλάτα με κομιντόρια (ντομάτες), μπόλικο κρεμμύδι, ντόπιες ψιλολιές και κοκκινοπίπερο (καυτερή πάπρικα).