30' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 15

Διαδικασία

  1. Βγάζετε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνετε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
  2. Βάζετε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ένα μπολ με 100 ml ζεστό νερό για μισή ώρα. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 - 3 λεπτά. Προσθέτετε τα φρέσκα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 6 - 7 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Ρίχνετε το κόκκινο κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε τα αποξηραμένα μανιτάρια με το ζουμί τους, ένα κλωνάρι θυμάρι, τα κεδροκούκουτσα, τα πιπέρια και τον ανθό αλατιού και σιγοβράζετε για άλλα 3 - 4 λεπτά. Αφαιρείτε το θυμάρι και κρατάτε τη σάλτσα ζεστή.
  3. Απλώνετε το φύλλο της σφολιάτας σε ένα ταψί που έχετε καλύψει με λαδόκολλα και το χαράζετε σε 8 παραλληλόγραμμα κομμάτια (ή ρόμβους), τα οποία αλείφετε με τον κρόκο αβγού. Πασπαλίζετε τα τέσσερα με το τριμμένο κεφαλοτύρι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 20 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Βάζετε σε τέσσερα πιάτα από ένα κομμάτι ψημένη σφολιάτα, μοιράζετε τα μανιτάρια με τη σάλτσα τους και τοποθετείτε από πάνω τα φύλλα σφολιάτας με το τυρί. Σερβίρετε τα μιλφέιγ ζεστά, πασπαλίζοντάς τα με λίγο θυμάρι.
  4. Χρυσή Ζύμη. Δεν έτυχε… Πέτυχε!

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών