Το en tain d’ alu μού ακούγεται πιο καλό απ’ ό,τι το «στο αλουμινόχαρτο»!  

20' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Ανάλογα με το πόσα ψάρια έχουμε, κόβουμε τόσα φύλλα αλουμινόχαρτου ειδικού για ψήσιμο στο φούρνο, τα οποία θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλα ώστε να τυλίξουν άνετα ολόκληρο το κάθε ψάρι.
  2. Αλατοπιπερώνουμε τις μουρμούρες, τυλίγουμε την κάθε μία με τα κλωνάρια του σέλινου και τις βάζουμε στα αλουμινόχαρτα. Αν χρησιμοποιήσουμε βασιλικό ή δεντρολίβανο, το βάζουμε στην κοιλιά του ψαριού. Ανασηκώνουμε το αλουμινόχαρτο γύρω-γύρω, ώστε να μη μας φύγουν τα υγρά, και περιχύνουμε το κάθε ψάρι με το κρασί, το λάδι και το λεμόνι. Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδου και τυλίγουμε προσεκτικά και χαλαρά τα ψάρια σε πακέτα, προσέχοντας να μην τρυπήσει το αλουμινόχαρτο και φύγουν τα υγρά. Βάζουμε τα πακέτα μας σε ένα ταψί και μετά στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 12 - 16 λεπτά, ανάλογα με το πόσο μεγάλα είναι τα ψάρια. Ενδεικτικά ένα ψάρι 700 - 800 γραμμαρίων θα χρειαστεί περίπου 15 λεπτά. Αν πάλι θέλουμε να είμαστε σίγουροι, ανοίγουμε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο. Αν έχει ανοίξει η ράχη, το ψάρι είναι έτοιμο.
  3. Συνοδεύουμε τις μουρμούρες με βραστά λαχανικά.
  4. Στο ποτήρι μας: Σκόρδο και βασιλικός, δύο έντονα αρωματικά, οδηγούν τις επιλογές μας σε Chardonnay χωρίς βαρέλι.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών