20' προετοιμασία
25' τηγάνισμα
1 ώρα και 30' αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 15'

Υλικά

Μερίδες: 4, ως ορεκτικό

Διαδικασία

  1. Για το μουτζεβέρ, τρίβουμε τα κολοκυθάκια, τα βάζουμε σε σουρωτήρι, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για 30 λεπτά, να βγάλουν τα υγρά τους.
  2. Τα στραγγίζουμε, τα στύβουμε, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αλεύρι, τη φέτα, τα αυγά και αλατοπίπερο.
  3. Τα ζυμώνουμε ελαφρώς μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  4. Προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, να αναμειχθούν τα αρώματα.
  5. Ζεσταίνουμε περίπου 3 εκ. λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (αν έχουμε θερμόμετρο, στους 170-180°C).
  6. Μόλις το λάδι κάψει, με ένα κουτάλι σχηματίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε δόσεις των 4-5 τεμαχίων, για 4-5 λεπτά περίπου την κάθε δόση, γυρίζοντάς τους τακτικά, για να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  7. Βγάζουμε κάθε δόση από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Συνοδεύουμε το μουτζεβέρ με στραγγιστό γιαούρτι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 162.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών