20' προετοιμασία
25' Τηγάνισμα
1 ώρα και 30' αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4, ως ορεκτικό

Διαδικασία

  1. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια, τα βάζουμε σε ταψί, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για 30 λεπτά, να βγάλουν τα υγρά τους.
  2. Τα στραγγίζουμε, τα στύβουμε, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αλεύρι, τη φέτα, τα αυγά και αλατοπίπερο.
  3. Τα ζυμώνουμε ελαφρώς μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  4. Προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, να αναμειχθούν τα αρώματα.
  5. Ζεσταίνουμε περίπου 3 εκ. λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (αν έχουμε θερμόμετρο, στους 170-180°C).
  6. Μόλις το λάδι κάψει, με ένα κουτάλι σχηματίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε δόσεις των 4-5 τεμαχίων, για 4-5 λεπτά περίπου την κάθε δόση, γυρίζοντάς τους τακτικά, για να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  7. Βγάζουμε κάθε δόση από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Συνοδεύουμε με στραγγιστό γιαούρτι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 162.

Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Συνταγές με Αυγά

Συνταγές με Κολοκυθάκια

Συνταγές με Τυρί

Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών