20'
προετοιμασία
25' τηγάνισμα
1 ώρα και 30'
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 15'
Υλικά
Μερίδες: 4, ως ορεκτικόΔιαδικασία
- Για το μουτζεβέρ, τρίβουμε τα κολοκυθάκια, τα βάζουμε σε σουρωτήρι, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για 30 λεπτά, να βγάλουν τα υγρά τους.
- Τα στραγγίζουμε, τα στύβουμε, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αλεύρι, τη φέτα, τα αυγά και αλατοπίπερο.
- Τα ζυμώνουμε ελαφρώς μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, να αναμειχθούν τα αρώματα.
- Ζεσταίνουμε περίπου 3 εκ. λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (αν έχουμε θερμόμετρο, στους 170-180°C).
- Μόλις το λάδι κάψει, με ένα κουτάλι σχηματίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε δόσεις των 4-5 τεμαχίων, για 4-5 λεπτά περίπου την κάθε δόση, γυρίζοντάς τους τακτικά, για να ροδίσουν ομοιόμορφα.
- Βγάζουμε κάθε δόση από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Συνοδεύουμε το μουτζεβέρ με στραγγιστό γιαούρτι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 162.