20' μαγείρεμα
Σύνολο: 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Σε ένα µεγάλο τηγάνι ζεσταίνουµε σε µέτρια φωτιά το λάδι, προσθέτουµε το κρεµµύδι και το τσιγαρίζουµε για 4-5 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσει. Προσθέτουµε το σκόρδο και σοτάρουµε για 1 λεπτό ακόµα.
  2. Προσθέτουµε τις µπάµιες στο τηγάνι και τις σοτάρουµε, ανακατεύοντας ανά διαστήµατα, για 4-5 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουµε τις ντοµάτες, αλάτι, τη ζάχαρη και τον χυµό λεµονιού και σιγοβράζουµε, σκεπάζοντας το τηγάνι, για 3-4 λεπτά. Προσθέτουµε ανακατεύοντας τον κόλιανδρο, σκεπάζουµε, σιγοβράζουµε για 5 λεπτά ακόµα και σερβίρουµε. Έτσι, οι µπάµιες θα είναι τραγανές. Αν τις θέλουµε πιο µαλακές, προσθέτουµε µαζί µε τις ντοµάτες 1 ποτήρι νερό και µαγειρεύουµε 10 λεπτά περισσότερο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών