![Πέστο κάππαρης](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2023/05/pesto_kapparis_gastronomos-420x560.jpg?v=1683966123)
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Σε ένα µεγάλο τηγάνι ζεσταίνουµε σε µέτρια φωτιά το λάδι, προσθέτουµε το κρεµµύδι και το τσιγαρίζουµε για 4-5 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσει. Προσθέτουµε το σκόρδο και σοτάρουµε για 1 λεπτό ακόµα.
- Προσθέτουµε τις µπάµιες στο τηγάνι και τις σοτάρουµε, ανακατεύοντας ανά διαστήµατα, για 4-5 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουµε τις ντοµάτες, αλάτι, τη ζάχαρη και τον χυµό λεµονιού και σιγοβράζουµε, σκεπάζοντας το τηγάνι, για 3-4 λεπτά. Προσθέτουµε ανακατεύοντας τον κόλιανδρο, σκεπάζουµε, σιγοβράζουµε για 5 λεπτά ακόµα και σερβίρουµε. Έτσι, οι µπάµιες θα είναι τραγανές. Αν τις θέλουµε πιο µαλακές, προσθέτουµε µαζί µε τις ντοµάτες 1 ποτήρι νερό και µαγειρεύουµε 10 λεπτά περισσότερο.