Υλικά

Διαδικασία

  1. Για τη βάση: Λιώνετε το βούτυρο, το αναμιγνύετε με το Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ και το απλώνετε σε μία στρογγυλή φόρμα, διαμέτρου 28 εκατοστών, που ανοίγει. Τοποθετείτε τη φόρμα στο ψυγείο, για να παγώσει η βάση.Για την καραμέλα - σοκολάτα: Βάζετε το ζαχαρούχο γάλα, μαζί με τη συσκευασία του, σε μία κατσαρόλα με νερό και το αφήνετε να βράσει για 2 ώρες σε μέτρια φωτιά. Κατά τη διάρκεια συμπληρώνετε νερό, ώστε να καλύπτεται η συσκευασία του ζαχαρούχου γάλακτος. Σε ένα μπεν μαρί λιώνετε την Κουβερτούρα 65% Κακάο ΓΙΩΤΗΣ. Όταν το ζαχαρούχο γάλα είναι έτοιμο, ανοίγετε τη συσκευασία και ρίχνετε το περιεχόμενο σε ένα μπολ. Προσθέτετε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε, έως ότου ομογενοποιηθεί το μίγμα. Βγάζετε τη φόρμα από το ψυγείο και ρίχνετε το μίγμα πάνω στη βάση. Κόβετε τις μπανάνες σε ροδέλες, τις τοποθετείτε πάνω στο μίγμα και βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο για 20 λεπτά.Για το Garni Ζαχαροπλαστικής: Ετοιμάζετε το Garni Ζαχαροπλαστικής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Απλώνετε το έτοιμο Garni πάνω από την στρώση με τις μπανάνες και γαρνίρετε με την Κουβερτούρα σε Νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών