Η πληθωρική γεύση των μπαρμπουνιών συνδυάζεται μοναδικά με μια δυνατή μουστάρδα.

10' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Βάζουμε τα ψάρια σε ένα σουρωτήρι και τα αλατίζουμε. Τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, ώστε να νοστιμίσουν.
  2. Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε τα ψάρια σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με το λάδι. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας ώστε να λαδωθούν καλά. Βάζουμε τα ψάρια στο τηγάνι μαζί με το σκόρδο και «ψήνουμε» για περίπου 4 - 5 λεπτά. Τα γυρίζουμε με μια σπάτουλα (προσεχτικά για να μη διαλυθούν) και ψήνουμε για άλλα περίπου 4 λεπτά.
  3. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το κρασί με το μέλι, τη μουστάρδα, το ξύσμα και 50 ml ζεστό νερό. Περιχύνουμε με το μείγμα τα ψάρια και μαγειρεύουμε για 2 - 3 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να σωθούν τα υγρά. Ελέγχουμε ένα ψάρι ανοίγοντας το λίγο από την κοιλιά: αν δούμε στη ραχοκοκαλιά αίμα, μαγειρεύουμε για άλλα 1 - 2 λεπτά, προσέχοντας όμως να μην τα στεγνώσουμε. Σερβίρουμε τα ψάρια ζεστά με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πράσινη σαλάτα εποχής.
  4. Συμβουλή: Αν τα ψάρια είναι μικρά ή μεσαία, θα χρειαστούν λιγότερο χρόνο για να μη στεγνώσουν.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών