Τα καλύτερα Χριστούγεννα με ΓΙΩΤΗΣ

Η ωραιότερη και λαμπρότερη γιορτή του χρόνου έρχεται! Το στόλισμα του δέντρου και του σπιτιού έχει ήδη γίνει και αρχίζω τον προγραμματισμό μου για τα γλυκίσματα που θα δώσουν στο σπίτι άρωμα γιορτής. Τα παιδιά έχουν ήδη αρχίσει να χοροπηδούν δίπλα μου με το άκουσμα και μόνο ότι θα ετοιμάσουμε παρέα, τα αγαπημένα τους μπισκοτάκια με τζίντζερ. Η αρχή θα γίνει με την προμήθεια των πρώτων υλών που φυσικά θα ήθελα να είναι άριστης ποιότητας αφού απευθύνονται στα πιο σημαντικά πλάσματα της ζωής μου. Προμηθεύομαι λοιπόν Αλεύρι Για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ, φοράμε τις ποδιές μας και αρχίζουμε…

15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: για 20 - 25 τμχ.

Διαδικασία

  1. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη και το βούτυρο και τα χτυπάμε για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό, το μέλι, το τζίντζερ, την κανέλα και το γαρύφαλο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αναμειχθούν. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ μαζί με το αλάτι και το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ. Αδειάζουμε το μείγμα αλεύρου στο μείγμα του βουτύρου και ζυμώνουμε απαλά με τα χέρια μας μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 περίπου ώρα.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C και καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
  3. Αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια, απλώνουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο, πάχους 1/2 εκ. Με κουπ πάτ «κόβουμε» τη ζύμη σε διάφορα χριστουγεννιάτικα σχέδια. Τα βάζουμε προσεχτικά στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια και να σφίξουν. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Αν θέλουμε μπορούμε να τα διακοσμήσουμε με λευκή επικάλυψη που ετοιμάζουμε γρήγορα ως εξής: Χτυπάμε με το σύρμα 1 ασπράδι αυγού με 2 -3 σταγόνες λεμονιού, μέχρι να αφρατέψει. Ανακατεύουμε, ρίχνοντας σταδιακά τόση ζάχαρη άχνη ώστε να σχηματιστεί ένα σφιχτό μείγμα.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT