Υλικά

Yλικά για το φύλλο

Υλικά για γέμιση

Διαδικασία

  1. Ετοιμάζετε τους δυο φακέλους Άνθος Αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στις συσκευασίες, χρησιμοποιώντας 3 φλιτζάνια τσαγιού γάλα για κάθε φάκελο. Αναμιγνύετε τις κρέμες με τις δύο γεύσεις και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει.
  2. Ετοιμάζετε τη ζύμη: Ρίχνετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, το αλάτι και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και ζυμώνετε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέτετε σιγά-σιγά το ηλιέλαιο και το νερό και πλάθετε τη ζύμη, έως ότου ξεκολλήσει από τα τοιχώματα. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
  3. Ανοίγετε ένα λεπτό φύλλο με τη βοήθεια του πλάστη και λίγο βούτυρο λιωμένο. Ρίχνετε τη γέμιση μέσα στο βουτυρωμένο φύλλο και το διπλώνετε σε σχήμα φακέλου ή ρολού. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC αέρα για 30 λεπτά.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών