
20'
προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τις μελιτζάνες με το σκόρδο για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές, τα κολοκύθια και τα κρεμμυδάκια, ανακατεύουμε και τσιγαρίζουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
- Ρίχνουμε τις ντομάτες, την πάπρικα, το δεντρολίβανο και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε (χωρίς νερό) για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μελώσουν τα λαχανικά.
- Αν δούμε ότι εξατμίζονται νωρίς τα υγρά στην κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
- Ρίχνουμε το τυρί και τον βασιλικό, ανακατεύουμε και ψήνουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το τυρί.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με ελιές και πολύσπορο ψωμί.