20' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τις μελιτζάνες με το σκόρδο για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν ελαφρώς.
  2. Προσθέτουμε τις πιπεριές, τα κολοκύθια και τα κρεμμυδάκια, ανακατεύουμε και τσιγαρίζουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  3. Ρίχνουμε τις ντομάτες, την πάπρικα, το δεντρολίβανο και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε (χωρίς νερό) για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μελώσουν τα λαχανικά.
  4. Αν δούμε ότι εξατμίζονται νωρίς τα υγρά στην κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
  5. Ρίχνουμε το τυρί και τον βασιλικό, ανακατεύουμε και ψήνουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το τυρί.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με ελιές και πολύσπορο ψωμί.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών