15' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες

Υλικά

Μερίδες: (για 1 στρογγυλή φόρμα του κέικ

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε τη Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ με το χλιαρό γάλα και τη ζάχαρη. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να αφρίσει.
  2. Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ με το αλάτι. Ρίχνουμε τα αυγά και το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αναμειχθούν. Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και ελαστική ζύμη. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για μια ώρα, μέχρι να φουσκώσει.
  3. Παράλληλα, ετοιμάζουμε τη γέμιση: Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σπανάκι για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς και να μειωθεί ο όγκος του. Το αδειάζουμε σε βαθύ μπολ και προσθέτουμε το τυρί, τον άνηθο, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και βουτυρώνουμε τη φόρμα του κέικ. Απλώνουμε τη ζύμη σε μια λεία επιφάνεια και την ανοίγουμε σε χοντρό παραλληλόγραμμο φύλλο διαστάσεων περίπου 45 x 35 εκ. Απλώνουμε τη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό. Στρίβουμε το ρολό 2 – 3 φορές και το τακτοποιούμε στη φόρμα.
  5. Βουτυρώνουμε την επιφάνεια, χαράσσουμε σε 4 – 5 σημεία και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT