Η ιδέα είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα διαφορετικού τύπου κρέας, που έχει όλη τη νοστιμιά του χοιρινού, ωραίο σφιχτό ψαχνό και δεν στερείται λίπους.

 

5' προετοιμασία
7' μαγείρεμα
Σύνολο: 12'

Υλικά

Βάρος: Για 2 κιλά μπριζόλες μαύρου χοίρου

Διαδικασία

  1. Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας κόψει 2 κιλά μικρές μπριζόλες, πάχους 2 εκ.
  2. Ψήνουμε τΙς μπριζόλες σε δυνατή θράκα για περίπου 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά.
  3. Σερβίρουμε τις μπριζόλες με χοντρό αλάτι και θυμάρι.

Μυστικά

Μπορούμε να προμηθευτούμε άνθη θυμαριού για πιο έντονο αποτέλεσμα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 158.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών