15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

Σάλτσα

  1. Για τα μπριζολάκια με ροδάκινο και μαστίχα, ξεκινάμε με την σάλτσα και βάζουμε στο μπλέντερ τα ροδάκινα σε κομμάτια και τα πολτοποιούμε
  2. Σουρώνουμε καλά το μείγμα και ρίχνουμε το χυμό πάλι στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και χτυπάμε καλά να ομογενοποιηθούν.
  3. Την κρατάμε σε βαζάκι στο ψυγείο για το σερβίρισμα.
  4. Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες.
  5. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο και το σοτάρουμε για 1/2 λεπτό.
  6. Βάζουμε τις μπριζόλες στο τηγάνι (αν χωράνε όλες μαζί, διαφορετικά τις ψήνουμε σε 2 δόσεις).
  7. Ψήνουμε για 5 λεπτά από τη μία πλευρά και, όταν ροδίσουν, τις γυρίζουμε και από την άλλη για 2 - 3 λεπτά.
  8. Σβήνουμε με το τσίπουρο, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και ρίχνουμε 2 - 3 κουτ. σούπας νερό.
  9. Σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε να ψηθούν για 4 - 5 λεπτά περίπου.
  10. Τις γυρνάμε μία φορά ακόμη και προσθέτουμε 2 - 3 κουτ. σούπας νερό, αν χρειάζεται.
  11. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τις αφήνουμε για 10 λεπτά σκεπασμένες.

Σερβίρισμα

  1. Τις σερβίρουμε με τη σάλτσα δίπλα ή, αν θέλουμε, αδειάζουμε τη σάλτσα στο τηγάνι μόλις το αποσύρουμε από τη φωτιά, ώστε οι μπριζόλες να νοστιμίσουν πιο πολύ.

Ενα φρέσκο ροζέ από μοσχοφίλερο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 124.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών