Αιχμαλωτίζουμε τη γλύκα των σύκων σε πεντανόστιμα muffins που μοσχοβολούν ανθόνερο και αποτελούν το τέλειο γλυκό κέρασμα για τον καφέ ή τον χυμό. Γίνονται αφράτα, αέρινα και φουσκώνουν τέλεια, χάρη στη Φαρίνα ΑΛΛΑΤΙΝΗ!

25' προετοιμασία
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 12

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε 12 φορμάκια για μάφιν (αλου- μινένια μιας χρήσης ή χάρτινα ή μια ειδική φόρμα για μάφιν με 12 θήκες). Σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ πάγκου χτυπάμε με το φτερό τη φαρίνα ΑΛΛΑΤΙΝΗ, το βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη και τη σκόνη αμυγδάλου, μέχρι να γίνουν ένα μείγμα ομοιογενές.
  2. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη, και τέλος ρίχνουμε το ανθόνερο (ή το πορτοκαλόνερο) και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια για muffins και με προσοχή βυθίζουμε στο καθένα από 2 κομμάτια σύκου.
  3. Σκορπίζουμε στα φορμάκια το φιλέ αμυγδάλου και ψήνουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και, αν θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών