Όπως και η κρεμμυδόπιτα, έτσι και η μελόπιτα, η έτερη αγαπημένη πίτα των Μυκονιατών, φτιάχνεται με τυροβολιά, ένα από τα παραδοσιακά τυριά του νησιού. Η κλασική εκδοχή της είναι ενιαία, σε μεγάλο ταψί, αλλά ο Παναγιώτης Μενάρδος την προτείνει σε ρολάκια, που γίνονται πολύ τραγανά και σερβίρονται εύκολα.

20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 30 ρολάκια

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με το σύρμα το τυρί, το μέλι, την κανέλα και τα αυγά μέχρι να σχηματιστεί μια κρέμα. Βουτυρώνουμε ένα ένα, 10 φύλλα κρούστας και τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο. Κόβουμε τα φύλλα κάθετα προς τη μακριά τους πλευρά σε 3 λωρίδες. Έχουμε έτσι 30 λωρίδες. Απλώνουμε 2 κουτ. σούπας γέμιση στο κάτω μέρος της στενής πλευράς, διπλώνουμε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό. Αλείφουμε τις άκρες με το μείγμα του κορν φλάουρ και πιέζουμε με τα δάχτυλά μας, ώστε να κολλήσουν και να μην ξετυλιχτούν κατά το τηγάνισμα. Τα τακτοποιούμε σε ταψί και βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο, να σφίξουν.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τα ρολάκια σε δόσεις για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. Τακτοποιούμε τα ρολάκια σε πιατέλα και τα περιχύνουμε με όσο μέλι θέλουμε.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT