45' προετοιμασία
1 ώρα και 15' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 6 - 8

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Βγάζετε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνετε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
  2. Αναμειγνύετε όλα τα χορταρικά, τα αλατοπιπερώνετε και τα τρίβετε με τα χέρια σας. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τα αβγά και ρίχνετε το τυρί και το γιαούρτι και ανακατεύετε καλά. Αλείφετε με λάδι ένα ταψί και απλώνετε τα τέσσερα πρώτα φύλλα αλείφοντάς τα με ελαιόλαδο. Απλώνετε το μισό μείγμα των χορταρικών. Από πάνω απλώνετε το μισό μείγμα των τυριών και τα μισά αρωματικά. Αφού λαδώσετε άλλα δυο φύλλα, τα τοποθετείτε από πάνω και επαναλαμβάνετε την παραπάνω διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα χορταρικών, τυριών και αρωματικών. Σκεπάζετε με τα δυο τελευταία φύλλα, αφού τα λαδώσετε. Αναδιπλώνετε τα πλαϊνά των κάτω φύλλων και σχηματίζετε γύρω από την πίτα ένα στεφάνι ζύμης, τον κόρθο. Αλείφετε την επιφάνεια με λάδι και πασπαλίζετε με σουσάμι.
  3. Χαράζετε την πίτα και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 1 ώρα στον αέρα. Αν χρειαστεί, ανάβετε τις κάτω αντιστάσεις του φούρνου και συνεχίζετε το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμη. Η πίτα τρώγεται σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύα.
  4. Χρυσή Ζύμη. Δεν έτυχε… Πέτυχε!

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT