Στρώσε τραπέζι, σε ένα τέταρτο τρώμε…

15' μαγείρεμα
Σύνολο: 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Βράζουμε τα νιόκι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας και, όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε κρατώντας 50 ml από το νερό όπου έβρασαν.
  2. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (χωρίς λάδι) και σοτάρουμε τα λουκάνικα μέχρι να ροδίσουν. Πετάμε το περισσότερο από το λίπος που θα βγάλουν τα λουκάνικα. Προσθέτουμε τις πιπερίτσες τσίλι, ή λίγο μπούκοβο και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
  3. Προσθέτουμε και τα νιόκι με το νερό που κρατήσαμε, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά, πασπαλίζουμε με μυρωδικά της αρεσκείας μας και μοιράζουμε στα πιάτα.
  4. Στο ποτήρι: Ένας ενισχυμένος οίνος με αρώματα οξείδωσης που θα μπορέσουν να υποστηρίξουν το χωριάτικο λουκάνικο, όπως ένα Sherry Oloroso ή ένα αρωματικό λευκό που θα δέσει με τα μπαχαρικά της συνταγής, όπως το Gewürztraminer. Εναλλακτικά, ένα ροζέ από Ξινόμαυρο, που θα παντρέψει την αρωματική ένταση με τη φρουτένια φρεσκάδα που τόσο έχει ανάγκη αυτό το πιάτο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών