Σε 25′ μόλις ετοιμάζουμε ένα σπέσιαλ ασιατικό πιάτο με άρωμα βασιλικού και γεύση ξηρών καρπών.

20' προετοιμασία
5' μαγείρεμα
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Μουλιάζουμε σε ζεστό νερό ή βράζουμε τα νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αδειάζουμε σε σουρωτήρι, τα ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Ρίχνουμε στο μούλτι όλα τα υλικά για τη σάλτσα και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
  3. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα της σάλτσας σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε τα νουντλς και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα, σκορπίζουμε τον φρέσκο βασιλικό και τα κάσιους και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών