Η Νένα Ισμυρνόγλου έχει κέφια και… κατασκευάζει έναν ασυνήθιστο αλλά καθ’ όλα ελληνικό και καλοκαιρινό ντάκο.
30'
προετοιμασία
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 2Για την κρέμα φέτας
Για τα χόρτα
Διαδικασία
- Κρέμα φέτας: Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τη φέτα, το γιαούρτι, το γάλα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό, προσθέτουμε λίγο γάλα.
- Αν είναι αραιό, προσθέτουμε λίγη φέτα.
- Ρίχνουμε τη ρίγανη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο, σκεπασμένη, μέχρι να σερβίρουμε.
- Χόρτα: Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο για 30 δευτερόλεπτα.
- Πετάμε το σκόρδο, ρίχνουμε στο τηγάνι τα βλίτα, σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσουν από το λάδι.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Ντάκος: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ντομάτα, το δυόσμο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Βρέχουμε ελαφρώς τους ντάκους, τους αλείφουμε με κρέμα φέτας και από πάνω βάζουμε τα βλίτα.
- Μοιράζουμε και το μείγμα ντομάτας πάνω στα βλίτα και σερβίρουμε αμέσως.
- Στο ποτήρι: Λευκό κρασί, ένα Θραψαθήρι σε χαρμάνι με Sauvignon blanc.