Η Νένα Ισμυρνόγλου έχει κέφια και… κατασκευάζει έναν ασυνήθιστο αλλά καθ’ όλα ελληνικό και καλοκαιρινό ντάκο.

30' προετοιμασία
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2

Για την κρέμα φέτας

Για τα χόρτα

Διαδικασία

  1. Κρέμα φέτας: Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τη φέτα, το γιαούρτι, το γάλα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  2. Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό, προσθέτουμε λίγο γάλα.
  3. Αν είναι αραιό, προσθέτουμε λίγη φέτα.
  4. Ρίχνουμε τη ρίγανη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  5. Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο, σκεπασμένη, μέχρι να σερβίρουμε.
  6. Χόρτα: Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο για 30 δευτερόλεπτα.
  7. Πετάμε το σκόρδο, ρίχνουμε στο τηγάνι τα βλίτα, σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσουν από το λάδι.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  9. Ντάκος: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ντομάτα, το δυόσμο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  10. Βρέχουμε ελαφρώς τους ντάκους, τους αλείφουμε με κρέμα φέτας και από πάνω βάζουμε τα βλίτα.
  11. Μοιράζουμε και το μείγμα ντομάτας πάνω στα βλίτα και σερβίρουμε αμέσως.
  12. Στο ποτήρι: Λευκό κρασί, ένα Θραψαθήρι σε χαρμάνι με Sauvignon blanc.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών