Ελλείψει χρόνου τις καθημερινές, ετοιμάζουμε τα ντολμαδάκια το Σαββατοκύριακο και τα διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι τη Δευτέρα. Δεν περιέχουν κρεμμύδι (από τα πλέον κλασικά υλικά της γέμισης των γιαλαντζί ντολμάδων), όμως με την ντομάτα και τα μυρωδικά γίνονται πεντανόστιμα.

1 ώρα προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ χοντροτρίβουμε τις ντομάτες, σουρώνουμε και κρατάμε και τον χυμό. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις στραγγισμένες ντομάτες, τα μυρωδικά, το ρύζι, 70 ml από το λάδι, αλάτι και πιπέρι. Στρώνουμε στον πάτο μιας φαρδιάς κατσαρόλας 3-4 μεγάλα αμπελόφυλλα. Σε μια λεία επιφάνεια απλώνουμε τα υπόλοιπα αμπελόφυλλα, βάζουμε στο καθένα από 1 κουτ. γλυκού γέμιση στο κέντρο, διπλώνουμε προς τα μέσα τις πλαϊνές άκρες και τυλίγουμε σε ρολό. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει η γέμιση.
  2. Βάζουμε στην κατσαρόλα τα ντολμαδάκια, το ένα δίπλα στο άλλο, στριμωχτά και ρίχνουμε τον ντοματοχυμό που κρατήσαμε στην άκρη και το υπόλοιπο λάδι. Καλύπτουμε με ένα πιάτο και προσθέτουμε βραστό νερό τόσο ώστε να το σκεπάσει. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να γίνει το ρύζι και να μαλακώσουν τα αμπελόφυλλα.
  3. Στο ποτήρι μας ένα Σαββατιανό Μεσογείων.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT