Γνωστοί σεφ μαγειρεύουν από το σπίτι τους για τον Γαστρονόμο και μας στέλνουν comfort συνταγές, φωτογραφημένες με το κινητό τους. Σήμερα ο σεφ Άνταμ Κοντοβάς ετοιμάζει χριστόψαρο μαρινάτο.

15' προετοιμασία
1 ώρα και 20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 35'

Υλικά

Μερίδες: για 4 μερίδες

* Ο Άνταμ Κοντοβάς είναι executive σεφ στο ξενοδοχείο Astarte Suites Santorini.

Διαδικασία

  1. Βάζουμε σε ένα μπολ το φιλέτο ψαριού μαζί με το κόκκινο κρεμμύδι, το ξύσμα και τον χυμό από τα λάιμ. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι παρά πολύ καλά μέχρι το ψάρι να απελευθερώσει τα υγρά του και αυτά να ενσωματωθούν με τον χυμό από το λάιμ. Το υγρό μας θα μοιάζει με γάλα (εξού και η περουβιανή ονομασία Leche de Tigre, το γάλα της τίγρης για αυτή τη μαρινάδα). Αφήνουμε για 5 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε μέσα στο μπόλ τα ψιλοκομμένα φύλλα από τον κόλιανδρο, τον βασιλικό και τον δυόσμο και καρυκεύουμε με ελαιόλαδο, ανθό αλατιού και φρέσκο πιπέρι. Σερβίρουμε σε ένα πιάτο και από πάνω βάζουμε πολύ ψιλοκομμένα το αγγούρι, το φρέσκο  κρεμμύδι και το κολοκύθι.
  3. Γαρνίρουμε με τα ολόκληρα φύλλα των μυρωδικών και περιχύνουμε με λίγο ακόμα φρέσκο ελαιόλαδο και ανθό αλατιού.
  4. Στο ποτήρι μας: Μια ελαφριά μπίρα lager, Σαμπάνιες και ξηρά αφρώδη κρασιά, Μαλαγουζιά, Sauvignon, λευκά πορτογαλέζικα vinho verde, αλλά και Σαντορίνες από παλιές σοδειές χωρίς βαρέλι.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT