Γνωστοί σεφ μαγειρεύουν από το σπίτι τους για τον Γαστρονόμο και μας στέλνουν comfort συνταγές, φωτογραφημένες με το κινητό τους. Σήμερα ο Χάρης Νικολούζος μαγειρεύει κερκυραϊκό τσιγαρέλι με σουπιά και λαβράκι.

30' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: για 5-6 μερίδες

Για το τσιγαρέλι

*  Ο Χάρης Νικολούζος είναι ο σεφ του εστιατορίου Σελήνη στη Σαντορίνη και του The White House στην Κέρκυρα.

Διαδικασία

  1. Τσιγαρέλι: Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε στο μισό ελαιόλαδο το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το πράσο και την πιπερίτσα και σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε τη σουπιά και σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  2. Σε μια άλλη κατσαρόλα στο άλλο μισό ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τα χόρτα μαζί με τα ¾ από την ποσότητα των μυρωδικών, για περίπου 5 λεπτά. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας με τη σουπιά μέσα στα χόρτα και αλατίζουμε. Ρίχνουμε νερό μέχρι να καλύψει τα χόρτα και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η σουπιά. Στο τέλος προσθέτουμε την πάπρικα, το σπετσερικό και τα υπόλοιπα φρέσκα μυρωδικά που είχαμε κρατήσει.
  3. Λαβράκι: Σε τηγάνι με το καυτό ηλιέλαιο βάζουμε το ψάρι αλατισμένο και το ψήνουμε μόνο από τη μια πλευρά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ασπρίσει η πάνω μεριά και να χρυσαφίσει η κάτω.
  4. Σερβίρουμε στα πιάτα τα χόρτα με τη σουπιά και επάνω τους ένα κομμάτι από το λαβράκι.
  5. Στο ποτήρι μας: Μοντέρνες Ρετσίνες, ελληνικά Ροζέ από Syrah, Cabernet κι Αγιωργίτικο, Ρομπόλα σε μονοποικιλιακά κρασιά ή σε χαρμάνια με Βοστυλίδι, Τσαούσι, Μοσχάτο Κεφαλληνίας.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών